Meer informatie of vragen? Bel of Whatsapp 0031-6-20614469. E-mail: info@cargobikes.nl

Begrippenlijst

Soms kunnen de benamingen binnen de wereld van cargobikes afwijken van begrippen die in de reguliere fietsenwereld gebruikelijk zijn. Of het zijn zulke specifieke begrippen dat wat extra uitleg nodig is. Uiteraard helpt Cargobikes.nl je met het ontcijferen van alle technische specificaties!

Cargobike definities

Een fiets ontworpen voor het vervoeren van zware lasten of meerdere passagiers, meestal voorzien van een groot laadgedeelte aan de voor- of achterkant.

Een cargobike uitgerust met een elektrische motor om trapondersteuning te bieden, wat het gemakkelijker maakt om zware lasten te vervoeren.

Een type cargobike met een groot, vaak open laadbak aan de voorkant, ideaal voor het vervoeren van kinderen, boodschappen of andere grote voorwerpen.

Een cargobike met een verlengde achterzijde waar extra passagiers of lading kunnen worden vervoerd, vaak met extra zitplaatsen of bagagedragers.

Een compactere versie van de longtail bike, met een iets verlengde achterzijde die nog steeds extra capaciteit biedt maar wendbaarder is in stedelijke omgevingen.

Een kleinere, vaak wendbaardere cargobike die geschikt is voor stedelijke omgevingen waar ruimte beperkt is.

Een driewielige cargobike die meer stabiliteit biedt, vooral bij het vervoeren van zware lasten of bij lage snelheden.

Een andere term voor cargobike, benadrukkend het vermogen om zware lasten te vervoeren.

Een fiets ontworpen voor utilitaire doeleinden, zoals het vervoeren van lading, vaak synoniem met cargobike.

Een op maat gemaakte cargobike die specifiek is ontworpen en gebouwd volgens de wensen en behoeften van de gebruiker.

Een cargobike met twee wielen, die lichter en wendbaarder is dan de driewielige variant.

Een cargobike met drie wielen, die meer stabiliteit biedt, vooral bij lage snelheden of zware belading.

Een cargobike met een plat laadvlak, ideaal voor het vervoeren van grote, onregelmatig gevormde voorwerpen.

Een compacte cargobike met een voorlader die is geïntegreerd in het frame, vaak gebruikt voor stedelijk vervoer.

Een fiets met een zijspan voor extra lading of passagiers, een alternatief ontwerp binnen de cargobike-categorie.

Een cargobike die is ontworpen voor zeer zware ladingen, met versterkte frames en wielen.

Een opvouwbare cargobike die gemakkelijk kan worden opgeborgen of vervoerd wanneer hij niet in gebruik is.

Cargobike onderdelen definities

Het gedeelte van de cargobike waar de lading wordt geplaatst. Dit kan een open bak, een gesloten doos of een platform zijn.

Een systeem dat de fietser helpt door een elektrische motor die de trapkracht vergroot, vooral handig bij het vervoeren van zware lasten of het fietsen op heuvelachtig terrein.

Een systeem dat trapondersteuning biedt via een elektrische motor, waardoor het fietsen met zware lasten minder inspannend wordt.

Een aanhangwagen die achter een fiets wordt bevestigd om extra lading of passagiers te vervoeren, vaak gebruikt in combinatie met cargobikes.

Een beschermende hoes of doek die over de laadbak van een bakfiets kan worden geplaatst om de lading te beschermen tegen regen of vuil.

Een deksel of afdekking voor de laadruimte van een cargobike om de lading te beschermen tegen weersinvloeden.

Een beschermende hoes die over de hele cargobike kan worden geplaatst om de rijder en de lading te beschermen tegen regen.

Een drager die op een cargobike kan worden gemonteerd om extra lading zoals tassen, dozen of gereedschap te vervoeren.

Een kap die over de bak van een bakfiets kan worden geplaatst om de lading te beschermen tegen de elementen.

Accessoires en uitbreidingssets die aan een cargobike kunnen worden toegevoegd om de functionaliteit te verbeteren, zoals extra rekken, bakken of kinderzitjes.

Een frameontwerp met een lage instap, wat het makkelijker maakt om op en af te stappen, vooral handig bij cargobikes.

Een cargobike met een laadbak aan de voorkant van de fiets, vaak gebruikt voor het vervoeren van kinderen of boodschappen.

Een cargobike met een laadgedeelte aan de achterkant van de fiets, ideaal voor het vervoeren van zware of grote voorwerpen.

Een aanhangwagen die achter een fiets wordt bevestigd, waarmee extra lading of passagiers kunnen worden vervoerd, vaak gebruikt met cargobikes.

Een afsluitbare doos die op een cargobike kan worden gemonteerd om waardevolle lading te beschermen.

Technische cargobike definities

Speciaal ontworpen banden voor cargobikes die zwaardere lasten kunnen dragen en vaak een hogere luchtdruk hebben voor betere stabiliteit en veiligheid.

Een geïntegreerd versnellingssysteem in de achternaaf van de fiets, vaak gebruikt bij cargobikes voor betrouwbare en onderhoudsarme versnellingswisselingen.

Een traploze versnellingsnaaf die een soepele overgang tussen versnellingen mogelijk maakt, vaak gebruikt in hoogwaardige cargobikes.

Een naafversnelling zonder vaste versnellingen, waardoor de fietser traploos kan schakelen, vaak toegepast in premium cargobikes.

Remmen die gebruik maken van hydraulische vloeistof om remkracht over te brengen, wat zorgt voor krachtige en betrouwbare remprestaties, vooral belangrijk bij zwaar beladen cargobikes.

Systemen of accessoires die helpen om de lading gelijkmatig te verdelen in de laadbak van de cargobike voor betere stabiliteit en controle.

Een retrofit elektrische aandrijvingsset die op bestaande fietsen kan worden geïnstalleerd om ze om te vormen tot elektrische fietsen, inclusief cargobikes.

Een set waarmee een gewone fiets kan worden omgebouwd tot een cargobike, vaak inclusief een extra frame, rekken of een motor.

Cargobike (onderdelen) merken

Een populair merk van elektrische cargobikes, bekend om hun moderne ontwerp en hoge functionaliteit.

Een type cargobike met een gestroomlijnd en lichtgewicht frame, vaak gebruikt voor snelle en efficiënte stedelijke transporten.

Hoogwaardige leren zadels, vaak gekozen voor hun comfort en duurzaamheid, populair bij serieuze fietsers en cargobike gebruikers.

Overige cargobike definities

Verhuurdiensten die cargobikes aanbieden voor tijdelijk gebruik, vaak beschikbaar in stedelijke gebieden.

Deeldiensten die cargobikes beschikbaar stellen voor gemeenschappelijk gebruik, vergelijkbaar met fietsdeelsystemen.

Een modulair systeem dat het mogelijk maakt om verschillende accessoires en onderdelen eenvoudig aan een cargobike toe te voegen of te verwijderen.

Een elektrische fiets die trapondersteuning biedt via een elektromotor, vaak verward met elektrische cargobikes.