Meer informatie of vragen? Bel of Whatsapp 0031-6-20614469. E-mail: info@cargobikes.nl

Cargobike of vrachtfiets? Wat past bij jouw bedrijf?

Het klinkt nog ver weg, maar 1 januari 2025 lonkt al aan de horizon. Deze datum is voor veel bedrijven van groot belang omdat een aantal steden vanaf dan geen bestelbusjes meer toelaten (Euro 6 mag nog tot 1 januari 2028). Dat betekent dat er nu goed nagedacht moet worden over alternatieven. Een cargobike of vrachtfiets is dan een uitstekende oplossing.

Het verschil tussen een vrachtfiets en een cargobike

Het verschil tussen een vrachtfiets en een cargobike is heel simpel uit te leggen: het is een vertaling! In het Nederlands worden zowel ‘vrachtfiets’ als ‘cargobike’ door elkaar gebruikt en daardoor kan er verwarring optreden. In beide gevallen is de (vaak elektrische) fiets bedoeld om goederen mee te vervoeren, in plaats van de populaire bakfiets voor ouders om de kinderen mee van A naar B te krijgen. 

Welke vrachtfiets is ideaal voor jouw bedrijf?

Wanneer je goederen bezorgt of diensten uitvoert in en rond een stadskern die volgend jaar onder de zero-emissie-zone valt, zal je nu moeten nadenken over een alternatief voor je bestelbus. Een vrachtfiets kan een perfecte uitkomst zijn. Het hangt af van een aantal factoren welke vrachtfiets het beste past bij jouw bedrijf. Denk hierbij aan het aantal kilometers dat je per dag rijdt, hoe groot en zwaar je goederen/gereedschappen zijn en hoeveel mensen er gebruik van maken. Om je te helpen met het maken van de keuze, hebben wij een Keuzehulp ontwikkeld. Beantwoord de vragen zo goed als je kan en wij brengen persoonlijk en op maat advies uit voor je!

Welke vrachtfiets voor welk soort gebruiker?

Om je vast een beetje op weg te helpen, geven we je graag wat handvatten als het gaat om het bepalen welk soort cargobike of vrachtfiets zou passen bij jouw bedrijf:

  • Is je bedrijf gevestigd in de stad en bezorg je lichte goederen (zoals kleine pakketten en  bloemen) raden we aan om te kijken naar de tweewielige vrachtfietsen van Urban Arrow. Zij hebben namelijk vrachtfietsen met een kleine bak van 325 liter of een grote bak met een inhoud van wel 525 liter. Daarnaast hebben we passief gekoelde bakken (handig voor levensmiddelen) of hoge bakken (handig voor bloemen).
  • Ga je grotere afstanden rijden in één keer of veel kleine ritten op een dag? Dan is de aanschaf van extra batterijen een uitkomst. Bel of mail gerust om dit samen te bepalen. Want de actieradius is afhankelijk van het gewicht, het hoogteverschil in het terrein, of je de maximale ondersteuning gebruikt en weersomstandigheden zoals tegenwind. Grofweg kun je zeggen dat je met een accu met 500Wh zo’n 40-50 km ondersteund kunt fietsen. 
  • Weet je nog niet precies hoeveel je gaat rijden, maar zijn je producten of gereedschappen groot en zwaar? Dan zijn de driewielige vrachtfietsen van Cargo Cycling mogelijk een uitkomst. Dankzij de grote bakken en het zware frame kunnen deze vrachtfietsen elke klus aan. Cargo Cycling heeft meerdere typen vrachtfietsen. En omdat het driewielers zijn, blijft de fiets staan als je afstapt. Dat is zeker met zware spullen in de bak een fijn idee.

Cargobikes.nl voor persoonlijk advies

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Daarom kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om je vraag te bespreken. We denken mee, geven advies en zorgen dat jij ook na 1 januari 2025 (of 2028) je werk met net zo veel plezier kan blijven doen!

Download hier ons whitepaper

waarin we alle belangrijke onderwerpen op een rijtje hebben gezet, wanneer je overweegt om te investeren in een Cargobike.
 
Laat je contactgegevens achter en je ontvangt het whitepaper binnen enkele minuten in je mail.
 

    Contactgegevens

    2024 – Cargobikes | Realisatie door Cees & Co