Meer informatie of vragen? Bel of Whatsapp 0031-6-20614469. E-mail: info@cargobikes.nl

Cargobike, vrachtfiets of zakelijke bakfiets kopen? 5 aandachtspunten!

De aankoop van een zakelijke vrachtfiets is een aardige investering. Maar als je bedenkt dat deze cargobike een alternatief is voor een vervuilend bestelbusje, zijn de voordelen gemakkelijk op te sommen. Toch is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar welke zakelijke bakfiets het beste past bij jouw bedrijf. Daarom hebben wij vijf aandachtspunten op een rij gezet.

1.    Wat ga je vervoeren met je elektrische cargobike?

Om de grootte van de bak en het vermogen van de cargobike te kunnen bepalen, is het belangrijk om te weten wat je wilt gaan vervoeren. Zijn het kleine pakketjes die door de brievenbus kunnen? Bloemen en planten? Medicijnen die gekoeld vervoerd moeten worden? Grote gereedschappen of zware producten? Elke categorie heeft zijn eigen eisen en eigenaardigheden, dus moet de elektrische cargobike hier een oplossing voor bieden.

2.    Hoeveel kilometers maak je per dag?

Als je van plan bent om elke dag meer dan 30 kilometer te fietsen met zware producten, zal je bakfiets hiermee om moeten kunnen gaan. De laadtijden van een elektrische cargobike kunnen erg uiteenlopen, dus het is erg belangrijk om alvast na te denken over afstanden. Denk ook na over eventuele laadmomenten op je dag en waar je dit zou kunnen doen.

3.    Ben jij de enige die fietst of je collega’s ook?

Het fietsen met een elektrische cargobike is natuurlijk anders dan op een reguliere stadsfiets. Je zwaartepunt is anders, de acceleratie verschilt per fiets en hij kan zich anders gaan gedragen wanneer je wel of geen vracht hebt. Daarom is het belangrijk om iedereen die op de vrachtfiets gaat zitten, een lesje aan te bieden in hoe veilig om te gaan met dergelijke techniek.

4.    Hoe ga je de cargobike financieren?

Er zijn meerdere manieren om een elektrische cargobike te financieren. Natuurlijk kan je ‘m zelf kopen, maar je kan ook leasen of een abonnement afsluiten. Voordat je een keuze maakt, is het ook belangrijk om na te denken over het onderhoud. Een goed onderhouden cargobike fietst lekkerder, langer en zuiniger, dus dit onderdeel moet meegenomen worden in de afweging voor de financiering.

5.    Hoe ga jij opvallen?

Net zoals je een bestelbusje zou bestickeren, is dat natuurlijk ook mogelijk bij een cargobike. Door jouw cargobike helemaal in jouw logo en huisstijl uit te rusten, laat je aan iedereen in de stad zien dat jij je producten duurzaam vervoert wat positief uitstraalt op je merk. Wij werken samen met Van Dijk Signmakers in Zwolle om jouw nieuwe of refurbished cargobike helemaal naar jouw wens te maken.

Weet je al precies waar je naar op zoek bent? Bekijk dan ons assortiment en kies jouw cargobike! Nog niet helemaal zeker? Volg de keuzehulp en kom zo een stapje verder. Heb je meer informatie nodig of zoek je antwoorden op andere vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Download hier ons whitepaper

waarin we alle belangrijke onderwerpen op een rijtje hebben gezet, wanneer je overweegt om te investeren in een Cargobike.
 
Laat je contactgegevens achter en je ontvangt het whitepaper binnen enkele minuten in je mail.
 

    Contactgegevens

    2024 – Cargobikes | Realisatie door Cees & Co