Meer informatie of vragen? Bel of Whatsapp 0031-6-20614469. E-mail: info@cargobikes.nl

Hoe jij als MKB’er omgaat met zero emissie zones

Waarschijnlijk heb je het al gehoord: zero emissie zones komen eraan. In enkele tientallen steden in Nederland worden op 1-1-2025 de stadskernen aangemerkt als zero emissie zone, waardoor bepaalde voertuigen de stad niet meer in mogen. Als MKB’er is het belangrijk voor jou om te weten wat het precies is en wat het betekent voor jou. Cargobikes.nl zet alles op een rij.

Wat zijn zero emissie zones?

De Nederlandse overheid voert stapsgewijs maatregelen door om de grootste stadskernen beter leefbaar te maken. Op 1 januari 2025 begint de eerste stap: vervuilende bestelbussen en vrachtwagens mogen de aangewezen zero emissie zones niet meer in. Er zijn verschillende gradaties en overgangsregelingen om de stap voor de MKB’er behapbaar te maken. Doe de kentekencheck om te controleren wat voor jou de regels worden.

Ik mag de stadskern straks niet meer in, wat nu?

Als je nu een bestelbus hebt die straks de stadskern niet meer in mag, zal je nu actie moeten ondernemen om de continuïteit van je bedrijf te garanderen. Een nieuwe elektrische bestelbus kopen is een kostbare aangelegenheid, bovendien zijn er al lange wachttijden. Een beter alternatief is de elektrische cargobike.

Goederen bezorgen in de stad met een elektrische cargobike

Een elektrische cargobike heeft veel voordelen, zeker met de komst van de zero emissie zones:

  • Een elektrische cargobike heeft uiteraard geen uitstoot
  • De cargobike is vele malen goedkoper dan een elektrische bestelbus (zeker refurbished)
  • Je mag met een elektrische cargobike op elk fietspad en op elke straat van de stad rijden, ook als voor auto’s eenrichtingsverkeer geld
  • Met een elektrische cargobike kan je altijd parkeren
  • En je laat zien je bezorgingen op een duurzame manier doet, wat positief uitstraalt op je merk

Kortom: de zero emissie zones komen eraan, maar kunnen ook veel kansen bieden voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op om jouw specifieke vragen beantwoord te krijgen, of kijk vast rond in ons assortiment nieuwe en refurbished cargobikes.

Download hier ons whitepaper

waarin we alle belangrijke onderwerpen op een rijtje hebben gezet, wanneer je overweegt om te investeren in een Cargobike.
 
Laat je contactgegevens achter en je ontvangt het whitepaper binnen enkele minuten in je mail.
 

    Contactgegevens

    2024 – Cargobikes | Realisatie door Cees & Co